23948sdkhjf

Fikk milliardkontrakt i Iran

Det norske gründerselskapet Saga Energy har inngått en lukrativ femårsavtale med det iranske selskapet Amin Energy Developers.
Få dager etter Trumps varsler om skjerpede sanksjoner mot Iran, har et norsk solenergiselskap inngått en milliardavtale med landet. Og flere avtaler ventes.

Over 22 milliarder
Avtalen ble undertegnet i den norske ambassadørboligen på tirsdag og har ifølge Norges ambassadør i Teheran, Lars Nordrum, en verdi av 2,5 milliarder euro, drøyt 23 milliarder kroner.

Solcelleparker
– Iran har sagt at de ønsker å øke andelen fornybar energi, og vi har lenge jobbet for at norske selskaper kan gå inn og gjøre den jobben, sier Gaute Kolnes Steinkopf, rådgiver for Saga Energy og en av dem som har tilrettelagt for avtalen, til NTB.

Ifølge avtalen skal det etableres en rekke solcelleparker rundt omkring i Iran. Disse skal til sammen produsere opp mot to gigawatt. Det tilsvarer strøm til omtrent tre millioner husholdninger.

Iransk statsgaranti
Det nye solenergiprosjektet finansieres med iransk statsgaranti. I tillegg skal private og statlige europeiske investorer eie kraftselskapene.

Sto uten jobb
Saga Energy ledes av elektroingeniør Jan Erik Vikeså. Dagens Næringsliv skrev i fjor sommer at han opprettet selskapet i 2015, og at han satset for fullt etter at han i 2016 mistet jobben på grunn av nedbemanningen i oljebransjen.

LES OGSÅ: Gründer konkurrerer med Statoil
Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078