23948sdkhjf

LetSea leverer knalltall

Oppdrettsbedriften LetSea på Dønna kan vise til kanonresultater. I løpet av to år har den tidoblet resultatet. Og i år ser det enda bedre ut.
På tre år har årsresultatet steget fra 7,4 millioner til hele 79,4 millioner kroner før skatt. Høy laksepris har bidratt betydelig til resultatet, da Letsea har fem konsesjoner der det gjøres fullskala forsøk.

Peker oppover og oppover
Og det kan bli enda mer i år.

– Vi ligger enda bedre an. Det skyldes at vi er i en næring som går så det koster. Samtidig har den også store utviklingsbehov. Med mye kapital finnes det vilje for å forske på mange ulike problemstillinger innen oppdrett, sier daglig leder Kristian Johnsen til Avisa Nordland.

Vil investere 60 millioner
Helgelandsbedriften er Norges største forsøksstasjon med sin kapasitet i merder. De har også et landanlegg med forsøk og produksjon på storsmolt for laks og rognkjeks, hvor de vil investere rundt 60 millioner kroner for å komplettere anlegget.

Johnsen tror de står overfor et gjennombrudd innen få år med forskningen på triploid fisk. Det blir nesten som å få en ny art inn i næringen, men samtidig slipper man faren for genetisk smitte fra oppdrett til villaks, mener han.

Les også: LetSea årets nordnorske gaselle
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125