23948sdkhjf

Subsea Valley blir kompetansesenter

Arena Subsea Valley fra Lysaker har fått status som Norwegian Centre of Expertise.
Sju nye teknologimiljøer er i dag blitt tatt opp i klyngeprogrammet og har fått status enten som Arena eller Norwegian Centres of Expertise. Sistnevnte gjelder Subsea Valley fra Lysaker. Det er Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Selskapet for industrivekst SF (Siva) som står bak klyngeprogrammet.

Fem millioner i årlig støtte
I gjennomsnitt mottar de nye NCE-klyngene fem millioner kroner i året i støtte, mens Arena-prosjektene får rundt 2,2 millioner. Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Siva er ansvarlig for ordningene, som i alt har en ramme på 190 millioner kroner i år, skriver Innovasjon Norge på sine nettsider.

Klyngene bidrar sterkt til omstillingen næringslivet er inne i. De nye klyngene representerer også et bredt utvalg næringer og bransjer som deler kunnskap og gjør hverandre mer konkurransedyktige.

Oljekompetanse skal vris
NCE Energy Technology er Subsea Valleys utviklingsprogram som tar sikte på å skape ulike samarbeidsmodeller på tvers av bransjer og utvikle nye teknologiske løsninger, særlig på energi- og undervannsfeltet.

Klyngen som består av nesten 200 medlemmer, ønsker å bli et ledende miljø for engineering, teknologisk utvikling, innovasjon og kompetanse innenfor bærekraftig energi. Den satser på å utnytte særlig kompetanse fra oljesektoren til nye områder.

Her kan du bli bedre kjent med Subsea Valley .


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11