23948sdkhjf

Skal bygge landanlegg for Sisomar

AKVA Group skal bygge et nytt landbasert anlegg til smoltprodusent Sisomar på Straumen.
Oppdraget føyer seg inn i en rekke med utbygginger og moderniseringer de siste ti årene, skriver AKVA Group ASA i en pressemelding.

AKVA Group ASA, med base Bryne, er en bedrift som leverer utstyr, installasjoner og service til land- og merdbaserte prosjekter innen havbruket. Selskapet har også kontorer i Danmark, Skottland, Island, Canada, Chile, Australia og Tyrkia.
Sisomar ligger nord for Fauske på Straumen i Sørfold kommune.

– Vi er spesielt glad for å kunne få jobbe med en kunde som virkelig ser verdien av å utvikle gode løsninger i tett samarbeid med oss i leverandørleddet, fremhevet Ole Gabriel Kverneland, salgssjef Landbasert i AKVA Group, etter at kontrakten var undertegnet.

Økonomi – og mindre stress for fisken
Jon Meisfjord, daglig leder i Sisomar, forteller at selskapet har sterkt fokus på løsninger og drift som sørger for at fisken ikke opplever unødvendig stress.

– Det er selvsagt viktig for økonomien i smoltproduksjon, men det trengs også for å ivareta næringens omdømme på sikt. Tilvekstmessig er både vi og næringen for øvrig ennå langt unna å kunne utnytte fiskens fulle potensial, men vi ser at forbedret teknologi gir effekt. Nå starter arbeidet med å sette produksjonen etter flere år med utbygging, poengterer han.

Opptatt av moderne teknologi
Sisomar er også opptatt av å bygge anlegg som tar i bruk moderne teknologi og automasjon, og dermed gir de ansatte de beste forutsetninger for å gjøre jobben sin på en trygg og effektiv måte.

– På den måten kan vi frigjøre arbeidskapasitet slik at vi kan fokusere på at fisken har det best mulig, poengterer Meisfjord.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078