23948sdkhjf

Aibel inngår en samarbeidsavtale om realisering av havbruk til havs

Aibel har inngått en rammeavtale med Utror for utvikling og realisering av havbruk til havs, i første omgang gjennom en mulighetsstudie.

Selskapene ser et stort potensial i å utnytte hverandres kompetanse for å etablere offshore lakseoppdrett.

Rammeavtalen innebærer at Aibel skal bistå med sin kompetanse på komplekse offshoreinstallasjoner og utredningsarbeid for å sikre realisering av Utrors planer for utvikling av havbruk til havs.

Viktig milepæl

Avtalen er en viktig milepæl i Aibels strategiske satsing på nye markeder.

 - I Aibel var vi tidlig ute med å bringe vår erfaring og ekspertise fra olje og gass inn i havvindindustrien. En del av vår strategi er fortsatt å se mot nye markeder hvor vi kan bruke vår ekspertise. Blant disse er hydrogen, karbonfangst, biodrivstoff og havbruk til havs. Dette er et område med stort potensial, og Utror er en spennende og visjonær partner med solid bakgrunn fra tradisjonelt fiskeoppdrett og eksponert havbruk, sier Erlend Mjanger, SVP Business Development i Aibel.

Utror har sitt utspring fra selskapet Lovundlaks på Helgeland, en pioner i norsk havbruksnæring. Nå er ambisjonen å øke produksjonen ved å ta laksen ut på havet. Dette gir mulighet til å starte med blanke ark i nye områder offshore og etablere produksjon med økt biosikkerhet fra dag én. Dette, kombinert med det optimale oppvekstmiljøet for laks, danner et godt grunnlag for god fiskevelferd.

Kombinere kompetansen

– I Norge har vi en ledende posisjon innen lakseoppdrett så vel som offshorevirksomhet i krevende farvann. Hvis vi kan kombinere denne kompetansen, har vi et stort potensial til å øke lakseproduksjonen betydelig og samtidig skape en helt ny næring med mange arbeidsplasser og store ringvirkninger, sier Utror-sjef Olav-Andreas Ervik.

Aibels arbeid vil primært bestå i å designe et pilotanlegg bestående av store flytende stålkonstruksjoner på opptil flere tusen tonn. Dette arbeidet utføres fra Aibels Oslo-kontor. Videre kan avtalen føre til en kontrakt om detaljprosjektering og bygging av pilotanlegget.

Flere arbeidsplasser

Dersom dette arbeidet på sikt fører til produksjon av flere havbruksanlegg til havs, vil det kunne skape et betydelig antall arbeidsplasser for Aibel, både innen ingeniørfag og ikke minst ved verftet i Haugesund, samt bidra til ringvirkninger i andre deler av landet.

Kilde: Pressemelding fra Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079