23948sdkhjf

Satser på lakseoppdrett på land

Lofoten Salmon i Vågan har søkt om å få etablert smoltanlegg for produksjon av laks, ørret og røye. Søknaden gjelder inntil fem millioner fisk årlig.
I tillegg søker selskapet om en landbasert matfiskkonsesjon for oppdrett med tillatelse for inntil 3100 tonn MTB, melder Fiskeribladet.

Initiativtagerne til Lofoten Salmon er Håkon Solberg og Richard Rognsøy, som begge har lang erfaring med bygging og drift av landbasert oppdrett.

- Vi satser på å gå gradvis frem. Gjennom prosjektet vil vi etablere kar som er lite energikrevende, store kar. Hele teknologien i anlegget er patentsøkt, så vi kan ikke si så mye om det foreløpig, forteller Solberg til IntraFish.

Egen smoltproduksjon – og slakteri
Selskapet vil etablere seg på Kleppstad i Vågan kommune i Nordland. Konsekvensutredningen som er gjennomført for området, viser at det er spesielt godt egnet til landbasert oppdrett.

«Lofoten Salmon vil i første fase utnytte nærheten til Framnessmolt AS, som er lokalisert på samme område for levering av smolt inntil 60 gram. Da leveransene fra Framnessmolt kan bli begrenset i fremtiden, søkes også om tillatelse til å etablere egen smoltproduksjon. På sikt skal det også etableres slakteri, som en integrert del av produksjonen, for optimal kvalitet på sluttproduktet», skriver Lofoten Salmon i søknaden.

Gradvis utbygging
Der kommer det også fram at det i en innkjøringsfase utelukkende vil bli lagt opp til produksjon av stor smolt. I fortsettelsen skal det produseres matfisk, men leveransene av postsmolt blir en del av virksomheten. Selskapet legger opp til en gradvis utbygging de første fire til seks årene, skriver Fiskeribladet videre.

Solberg understreker at selskapet foreløpig ikke har fått konsesjon, men at det vil gå forsiktig i gang så snart den er på plass.





Lofoten Salmon
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062