23948sdkhjf

USA vil etterforske norske lakseoppdrettere

Flere av de store norske lakseoppdretterne opplyer at det amerikanske justisdepartementet vil starte etterforskning av dem grunnet påstander om prissamarbeid.

Flere medier skriver fredag morgen at det amerikanske justisdepartementet vil åpne etterforskning av norske lakseoppdrettere, fordi de angivelig skal ha drevet med prissamarbeid.

De tre store lakseoppdrettsaktørene Mowi, Grieg Seafood og Salmar skriver i tre ulike pressemeldinger at de enten har mottatt eller kommer til å motta en stevning fra amerikanse myndigheter om dette.

Ingen av de tre lakseoppdretterne kjenner seg igjen i beskrivelsen om at de skal ha hatt et prissamarbeid, og de henvier til en tidligere undersøkelse fra Europakommisjonen angående et påstått prissamarbeid mellom norsk-atlantiske produsenter og et gruppesøksmål i USA, som omhandlet det samme. Det som nå det amerikanske justisdepartementet åpner for er påstander om de samme handlingene, skriver DN Investor.

Mowi skriver i en melding at at de ikke mener det er grunnlag for EU-undersøkelsen og at det samme gjelder for det som nå skjer i USA. I meldingen skriver selskapet videre at det vil samarbeidet med justisdepartementet i USA og bistå med all nødvendig informasjon i sakens anledning.

Akkurat det samme skriver Salmar i sin melding.

Grieg Seafood på sin side skriver at de er kjent med at deres datterselskap i USA har mottatt en stevning fra antitrust-divisjonen i det amerikanske justidepartementet.

"Grieg Seafood ASA og Ocean Quality AS er ikke kjent med noen form for praksis som støtter påstandene, eller annen praksis som undergraver konkurransen i enten EU eller USA", skriver de, og legger til at de vil samarbeide fullt ut antitrustdivisjonen.

Grieg Seafood avslutter meldingen i likhet med Mowi og Salmar med at det er ingen ny informasjon om Europakommisjonens saksbehandling.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.343