23948sdkhjf

Blodrødt for Havila shipping

Selskapet endte med underskudd før skatt i andre kvartal.
Havila shipping har nettopp lagt frem sitt kvartalsresultat for andre kvartal. Fosnavåg-rederiet er stadig plaget av et svakt fraktmarked for offshore serviceskip, skriver Finansavisen.

Ved inngangen til kvartalet hadde Havila Shipping syv fartøyer, fem plattformforsynings- og to ankerhåndteringsskip, i opplag. I tillegg ble et subseafartøy markedsført for nye oppdrag. To plattformforsyningsskip ble tatt ut av opplag i løpet av kvartalet.

Passert bunnen
Administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping ASA mener at aktivitetsnivået har passert bunnen, men mange fartøy i opplag gjør det usikkert hvor raskt økt aktivitet gir positivt utslag i inntjeningen.

- Vi er i samme båt som andre offshore-rederier. Tallene etter første halvår forteller helt klart at dette ikke er en lønnsom bransje for tiden. Jeg har tro på at det vil endre seg. Jeg er sånn sett fornøyd med at vi fikk på plass en refinansiering ved årsskiftet, som gir oss fast grunn under føttene, sier Sævik i en pressemelding.

I rapporten kommer det frem at driftsinntektene endte på 143 millioner for rederiet, ned fra 260 millioner i samme kvartal i fjor. Resultatet før avskrivninger (EBITDA) er på 10,5 millioner kroner mot 110,6 i andre kvartal i fjor. Resultatet før skatt ender på minus 105 millioner. Også det er en nedgang siden samme periode i fjor, da selskapet noterte seg for -86,7 millioner kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094