23948sdkhjf

SalMars havmerd på vei til Norge

SalsMars lange havferd mot Norge vil ta halvannen måned.
SalMars havmerd Ocean Farm 1, levert fra verftet CSIC Qingdao Wuchuan Heavy Industry, skal etter planen være framme i Norge rundt 1. september. Det skriver Skipsrevyen.no.

Transporten av merden foregår med tungløftfartøyet «Hua Hai Long» (30 000 dwt, 182 m). «Hua Hai Long» har Guangzhou som hjemmehavn, og opereres av COSCO sammen med andre halvt nedsenkbare HLVs.

Lang ferd rundt Afrika
Ferden tar samlet over halvannen måned fordi den må gå rundt Afrika. Ifølge prosjektleder Bernt Ege hos Global Maritime skyldes det at fart gjennom Suezkanalen ville bli altfor dyr. Konstruksjonen er så brei og transporten har så stort overheng at den ville ha sperret motgående trafikk gjennom kanalen. Merden er 110 meter i diameter og 68 meter høy.

Transporten tar også tid fordi den er avhengig av godt vær. Det skal ikke så mye til før skipet må søke land og havn på grunn av faren for at den topptunge lasten og skipet krenger over, og det er en dyr last til sju hundre millioner kroner.

Ifølge Skipsrevyen.no måtte transporten tidligere i sommer søke inn til den store havnebyen Port Elizabeth i Sør-Afrika, hvor synet naturlig nok vakte oppsikt og skapte nyheter for avisene.
Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109