23948sdkhjf

Atle Eide foreslått som ny styreleder i SalMar

Eide har blant annet vært konsernsjef i Marine Harvest og har gjennom de siste tiårene hatt en rekke leder- og styreverv innen havbrukssektoren og norsk, internasjonalt orientert industri.
Atle Eide er senior partner i private equity-fondet HitecVision.

Styret i SalMar består av syv personer, hvorav to er valgt av de ansatte. I tillegg til Atle Eide foreslås Therese Log Bergjord, Margrethe Hauge og Helge Moen som nye styremedlemmer. I tillegg er Kjell A. Storeide styremedlem (valgt for to nye år i 2016).

Nåværende styreleder Bjørn Flatgård meddelte i mars (se børsmelding 2. mars 2017) at han etter 15 år i SalMar-styret ikke ønsket gjenvalg. Det samme har styremedlemmene Bente Rathe og Tove Nedreberg meddelt. Nedreberg ble gjenvalgt to nye år i 2016, men ønsker å fratre grunnet hensynet til andre arbeidsoppgaver og verv.

I tillegg vil SalMars hovedeier Gustav Witzøe fratre som styremedlem. Witzøe er konserndirektør Industri og Salg i SalMar og del av konsernledelsen. Witzøe har i vinter også vært konstituert som konsernsjef i SalMar.

– Vi er meget fornøyd med at Atle Eide har takket ja til å tiltre vervet som styreleder i SalMar. Han bringer med seg betydelig industrierfaring og -kompetanse – i tillegg til at han kjenner SalMar godt. Sammen med de øvrige kandidatene vil dette gi SalMar et meget kompetent styre med bred erfaring fra industriutvikling både innen havbruk og andre næringer, sier leder i valgkomiteen Helge Moen.

Helge Moen er daglig leder i Kverva, SalMars største aksjonær, og vil fratre som leder av valgkomiteen.

Valget av nye styremedlemmer finner sted på SalMars generalforsamling 6. juni 2017.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079