23948sdkhjf

Møter næringslivet for å diskutere brexit

Næringsministeren, fiskeriministeren og EØS- og EU-ministeren møter næringslivet for å informere om regjeringens arbeid med brexit og få innspill til prosessen videre.
– Brexit går over i en ny fase nå som statsminister Theresa May formelt har startet prosessen med utmelding fra EU. Vi har jevn kontakt med både britene og EU, men trenger også viktige innspill om hvilke behov norsk næringsliv har når Storbritannia går ut av EU, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Nest etter olje og gass er sjømat det vi selger mest av til britene. Storbritannia har dessuten store havområder som grenser til Norge, og vil være en sentral part i Nordøst-Atlanteren på fiskeriforvaltning når landet ikke lenger er del av EUs felles fiskeripolitikk.

– Vi må bli inige om fordelingen av fiskekvoter mellom EU, Norge og Storbritannia. Vi må få på plass et nytt avtaleverk, regulere tilgangen til å fiske i hverandres soner for felles bestander og etablere nye løsninger i bytteavtalen, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

Norges handel med Storbritannia er i dag regulert av EØS-avtalen.

– Norge er tett integrert i det indre markedet gjennom EØS-avtalen, og er sålefes ikke en regulær tredjepart. Vi har tett dialog med EU om de deler av forhandlingene mellom Storbritannia og EU som gjelder det indre markedet, sier EØS- og EU-minister Frank Bakke-Jensen (H).

Dette er andre gang regjeringen møter næringslivet for å diskutere brexit. Det forrige møtet var i august 2016.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064