23948sdkhjf

Britisk regjering under stål-press

Den britiske regjeringen er under press fra stålindustrien i landet, som ønsker å forlenge metallimport-begrensningene som kom i kjølvannet av Brexit.

Nylig ble det kjent at en bølge av stålprodukter fra utlandet kunne koste britiske stålprodusenter 150 millioner pund i tapte inntekter.

Den internasjonale handelsministeren i den britiske regjeringen, Anne-Marie Trevelyn, har fått frist på seg til 30. juni å bestemme seg om hun ønsker å beholde «stål sikkerhetstiltakene» som ble innført etter Brexit. Eller om hun ønsker å fjerne importbegrensningene på fem ulike stålprodukter, som kan påvirke britiske stålprodusenter.

Høye stålpriser har hjulpet

Høye globale stålpriser har hjulpet industrien de seneste månedene etter en lang periode med kaos. Men britiske stålprodusenter hevder at å fjerne begrensningene før EU, vil gi europeiske konkurrenter et fortrinn. Disse har allerede dette på grunn av relativt lave energikostnader, skriver The Guardian.

Den proteksjonistiske 25 prosent-tollen på import ble først innført i EU i 2018. Da var Storbritannia fortsatt EU-medlem. Tariffen ble innført for å beskytte innenlands industry fra en overflod av stålprodukter fra USA etter at tidligere president Donald Trump innførte toll på stål som ikke var produsert i USA.

- Ingen tvil

- Det bør ikke være tvil om at Storbritannia ensidig svekker vår stål-sikkerhet når EU og USA er forpliktet til å opprettholde sin stålindustri, sier Gareth Stace i den britiske stålorganisasjonen UK Steel.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094