23948sdkhjf

Midt-Norsk Havbruk tildeles fire utviklingskonsesjoner

MNH meddeler at datterselskapet MNH-Produksjon har fått tildelt totalt fire utviklingslakseoppdrettskonsesjoner. Tildelingen innebærer en betydelig styrkning av potensialet i MNH.
De fire øvrige konsesjonssøknadene knyttet til Aquatraz-konseptet ble ikke tildelt.

– MNH-konsernet har stor tro på Aquatraz-konseptet, og dagens tildeling av konsesjoner gir unike muligheter for å videreutvikle og kommersialisere Aquatraz og styrke produksjonskapasiteten i MNH-konsernet betydelig, kommenterer Roald Dolmen, prosjektleder for Aquatraz-konseptet.

Som det fremkommer av en børsmelding av 19. april 2017 inneholder avtalen bestemmelser om tilleggsvederlag knyttet til inntil åtte søknader om utviklingslakseoppdrettskonsesjoner for MNH-Produksjons konsept Aquatraz. MNH eier 90,6 prosent av aksjene i MNH-
Produksjon.

Selgerne av aksjene i MNH har, som følge av tildelingen, rett på et tilleggsvederlag fra NTS tilsvarende 50 millioner kroner per tildelt konsesjon. Tilleggsvederlaget skal gjøres opp ved kontant betaling, og forfaller til betaling en måned etter gjennomføringen av transaksjonen.

MNH-Produksjon har ikke tatt stilling til om det vil påklage at de fire øvrige konsesjonssøknadene til Aquatraz-konseptet ikke ble tildelt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078