23948sdkhjf

Havmerd slet seg – trygt tilbake

Natt til onsdag var Aquatraz-merden som slet seg i Eiterfjorden, trygt tilbake rammefortøyningen.

Det skriver Midt-Norsk Havbruk.

Les også: Midt-Norsk Havbruk har fått «Karoline»

Ved 05-tida var arbeidet med å fortøye Aquatraz-merden sluttført, og at alle mannskaper som deltok i operasjonen hadde kommet seg trygt hjem. Det er ikke registrert synlige skader på merden, som de neste dagene vil gjennomgå en grundigere inspeksjon. Det er allerede klart at hendelsen

Det var ved 13-tiden tirsdag ettermiddag at fortøyningene røk som følge av overraskende sterke vindkast på opp mot 36 m/s. Den tomme, 20 meter høye og 500 tonn tunge Aquatraz-merden var da hevet over vann, og sto på spesialbygde stållektere, i forbindelse med vask og desinfeksjonsarbeid.

Aquatraz er ei stiv, hevbar oppdrettsmerd som er utviklet for å utnytte de naturgitte forholdene for lakseoppdrett langs Norskekysten. Merden, som slet seg i stormkastene, er 1. generasjons pilotmerd i et flerårig utviklingssamarbeid mellom Midt Norsk Havbruk AS og Seafarming Systems AS. Prosjektet har fått fire utviklingstillatelser fra staten.

Merden har produsert sin første generasjon Aquatraz-fisk i Eiterfjorden, og var i likhet med resten av lokaliteten tømt for fisk. Merden skulle i går rengjøres før den skal settes i ny produksjon sammen med 2. generasjons Aquatraz-merder på lokaliteten Kyrøyan i Vikna. Det var opprinnelig meldt 18 m/s vind på stedet, og det ble gjort et ekstra sikringsarbeid med fortøyningene. Ut over dagen tiltok vinden.

 

Kilde: Midt-Norsk Havbruk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.393