23948sdkhjf

Kronprins skal forske i polare strøk

Det nye isgående forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» skal overvåke miljø- og klimatilstanden i Arktis og Antarktis, og drive forskning og undervisning på en trygg, miljøvennlig og forutsigbar måte.
«Kronprins Haakon» blir et av verdens mest avanserte forskningsfartøy. Fartøyet skal kunne overvåke ressurser, miljø- og klimatilstanden i Arktis og Antarktis, og drive forskning og undervisning i disse områdene på en trygg, miljøvennlig og forutsigbar måte.

Det nye forskningsfartøyet har isbryterklasse og skal dekke både eksisterende og nye behov for tilstedeværelse, overvåking og datainnsamling i islagte og åpne farvann til alle årstider.

Den 27. feburar 2017 var det sjøsetting av skipet ved byggeverftet utenfor La Spezia i Italia. Fartøyet seiler fra Italia og til Norge rundt 1. oktober, og i begynnelsen av 2018 vil skipet være klar for vitenskapelige tokt.

Det er Rolls-Royce Marine som har designet fartøyet og byggeverftet er Fincantieri, Riva Trigoso i Italia. Byggingen av skipet startet i juni 2015.

«Kronprins Haakon» eies av Norsk Polarinstitutt, skal driftes av Havforskningsinstituttet og med Universitetet i Tromsø som største bruker. Tromsø blir hjemmehavna for skipet.

Norsk Polarinstitutt er representert i byggeprosjektet ved assisterende prosjektleder Øystein Mikelborg.

(Kilde: Norsk Polarinstitutt)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063