23948sdkhjf

Kronprinsen starter 50-årsfeiringen hos Aker Solutions på Stord

Kronprins Haakon kommer på offisielt besøk til Aker Solutions på Stord onsdag 8. februar, for å bli bedre kjent med virksomhetens arbeid med bærekraft og omstilling til nye markeder. Besøket er en del av programmet for å marker kronprinsparets 50-årsdager.

I forbindelse med at Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fyller 50 år i 2023, skal Kronprinsparet gjennomføre fem besøk ulike steder i landet, med fokus på fem ulike tema. Første stopp er Aker Solutions’ verft på Stord, der temaet vil være verdiskapning, næringsliv og omstilling. 

Aker Solutions er en stor industriaktør, og verftet på Stord er landets største offshoreverft. Det er for tiden stor aktivitet for Aker Solutions’ mange ingeniører og fagarbeidere på Stord, med prosjektvirksomhet innenfor både olje og gass, karbonfangst- og lagring, elektrifisering, havvind og demontering og resirkulering av utrangerte offshoreinstallasjoner. 

Framtidens industri

Gjennom mer enn 100 år har verftet på Stord vært en hjørnesteinsvirksomhet i Sunnhordland, først som sildoljefabrikk, deretter skipsverft og de siste 50 årene innen olje og gass. Når Kronprinsen 8. februar besøker Aker Solutions på Stord, kommer han til en livskraftig virksomhet med over 1700 faste ansatte og om lag dobbelt så mange i arbeid på prosjektene inkludert underleverandører og innleid personell. Nå står Aker Solutions midt i en ny omstilling, og har ambisjoner om å være en sterk bidragsyter inn mot en mer fornybar og digitalisert industriframtid.

Under besøket 8. februar vil Kronprinsen blant annet få innsyn i hvordan Aker Solutions jobber med fornybarprosjekt, bærekraft og digitalisering, og få mulighet til å bli bedre kjent både med ansatte i virksomheten og noen av de pågående prosjektene. 

– Kronprinsen er kjent for sitt sterke engasjement for norsk næringsliv, bærekraft og omstilling. For å håndtere klimautfordringene, er det viktig at vi lykkes både med å redusere utslippene og sikre energitilgang, samtidig med at vi greier å holde oppe verdiskaping og sysselsetting. Her spiller industrien en avgjørende rolle. Aker Solutions har tydelige mål for energiomstilling og utslippsreduksjoner, og vi ser fram til besøket og interessante samtaler med Kronprinsen rundt denne tematikken, sier konserndirektør Sturla Magnus.

– Vi setter stor pris på å at Kronprins Haakon har valgt å besøke Aker Solutions på Stord. Sunnhordlandsregionen har over tid markert seg som et kraftsentrum for industriell aktivitet, med en rekke prosjekt innenfor både olje og gass og andre energiformer. Aker Solutions på Stord spiller i dag en sentral rolle i overgangen til en mer teknologisk og bærekraftig industriframtid, sier verftsdirektør Arve Kleppe. 

Ut på industriområdet

Kronprinsen kommer til Aker Solutions på Stord onsdag 8. februar kl. 09.30. Da begynner besøksprogrammet ved resepsjonen til administrasjonsbygget på Bleikjehaugen, der Kronprinsen vil bli tatt imot av styreleder Leif-Arne Langøy i Aker Solutions, konserndirektør Sturla Magnus og verftsdirektør Arve Kleppe. Til stedet vil også statsforvalteren i Vestland, ordføreren i Stord og øvrige offisielle representanter være.. 

Kronprinsen vil deretter iføre seg Aker Solutions’ standard verneutstyr, som inkluderer flammehemmende kjeledress, hjelm med hakestropp, vernesko, vernebriller og hansker. Turen vil så gå ned på verftsområdet, der Kronprinsen vil få mulighet til å ta i øyesyn den pågående aktiviteten på verftet. 

Underveis vil det bli lagt inn stopp for å bli bedre kjent med medarbeidere i Aker Solutions, samtale om omstilling, bærekraft og hjørnesteinsvirksomhetens rolle i lokalsamfunnet, og se nærmere på det pågående digitaliseringsarbeidet i virksomheten. 

Det offisielle programmet blir avsluttet på Eldøyane om lag kl. 12.00, ved Aker Solutions’ anlegg for demontering og resirkulering av utrangerte offshore-installasjoner. 

Tilbake til Stord

Dette blir tredje gang Kronprins Haakon besøker verftet på Stord. Første gang var da han som 17-åring besøkte verftet sammen med Dronning Sonja under signingsferden, og andre gang i 23. august 2019, i samband med verftets 100-årsjubileum i 2019. 

Det har også vært en rekke andre kongelige besøk på verftet. 23. mai 1969 var Kronprinsesse Sonja og Kronprins Harald på besøk, da Kronprinsesse Sonja var gudmor under dåpen av Hilmar Rekstens turbintanker «Kong Haakon VII». 

Kong Olav og Prinsesse Astrid var på verftet 27. juni 1958, i forbindelse med at Prinsesse Astrid var gudmor for redningskrysseren «Haakon VII». 

7.juli 1948 kom Kong Haakon, Kronprinsesse Märtha, Prinsesse Ragnhild, Prinsesse Astrid og Prins Harald på besøk med bare to timers varsel, da de var i nærheten og ønsket å se nærmere på sildoljefabrikken og skipsverftet.

 

Kilde: Pressemelding Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.188