23948sdkhjf

SOV-skipet ‘Windea Leibniz’ levert fra Ulstein

Offshorevindfartøyet ‘Windea Leibniz’ ble levert fra Ulstein Verft til Bernhard Schulte Offshore til avtalt tid 28. februar 2017.
Skipet ble døpt i en seremoni i Ulsteinvik 2. mars, og setter straks kursen for vindfarmen Sandbank der det skal jobbe for Siemens.

Gudmoren, Dai Ling, døpte rederlaget BS Offshore og finansieringsselskapet ICBC Leasings andre serviceskip til offshorevindindustrien. Skipet er oppkalt etter den tyske matematikeren, filosofen og fysikeren Gottfried Wilhelm von Leibniz, som i det 17. århundre kom med ideen til å bruke vindkraft for å drive pumper. Skipet er designet av Ulstein Design & Solutions AS.

Klar for å starte i arbeid
Med oppstart i april skal skipet arbeide på Sandbank-vindfarmen utenfor Tyskland for Siemens Wind Power Service, der det skal være med på å sikre produksjonen av fornybar energi fra 72 vindturbiner.

Denne typen skip kalles serviceoperasjonsskip (SOV-skip), og bruken av disse vil forbedre effektiviteten til serviceoppdrag ved offshorevindfarmer. Skipet fungerer som en pålitelig og bærekraftig plattform for vindfarmoperasjoner og vedlikeholdsstøtte, overnatting og transport av teknikere, og gir svært trygg og stabil tilgang til offshoreinstallasjoner.

– Enda en gang viser Ulstein Verft at vi er i stand til å levere høykvalitets-skip til avtalt tid. Vi ser frem til at skipet skal komme i arbeid, og få høre tilbakemeldinger på hvordan det går med henne innen fornybarmarked, sier administrerende direktør Kristian Sætre i Ulstein Verft.

X-STERN
– Skipet er utstyrt med hekkformen X-STERN™, som gjør at det kan ligge på posisjon med hekken mot været, sier Matthias Müller, administrerende direktør i Bernhard Schulte Offshore. Han fortsetter:

– Det prisvinnende søsterskipet, Windea La Cour, som har arbeidet på den nederlandske Gemini-vindfarmen siden august, har allerede bevist at X-STERN gjør at skipet er velegnet i dårlig vær og kan være i arbeid lengre tid om gangen. Skipet har redusert kraft- og drivstofforbruk mens det ligger på DP (dynamisk posisjonering) ved siden av vindturbinen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.102