23948sdkhjf

Island Offshore henter tilbake 300 permitterte

Har sikret seg flere viktige kontrakter de siste ukene.
Mannskapet om bord i Island Spirit, Island Crusader, Island Crown og Island Endeavour har nå jobb å se frem til, og Island Offshore kan ta fire båter ut av opplag.

– Med dette ser vi over 300 mann tilbake i arbeid, og det er lite som gleder meg mer! Å se fartøyene gå fra kai, en etter en, er en fantastisk følelse etter en vinter som denne, sier administrerende direktør i Island Offshore Management AS, Håvard Ulstein.

Island Spirit har signert kontrakt med Oceaneering for ROV surveyarbeid på dansk og engelsk sektor, og har forlatt opplagskaia på Haddal.

Oppdraget har en varighet på om lag fire måneder for sluttkunden GeoSea, og Island Spirit gikk på for Oceaneering 15. februar i Harwich, UK.

Etter flere måneder til kai i Hjørungavåg er også Island Crusader klar til å returnere til arbeid i begynnelsen av mars.

Båten skal fungere som forsyningsskip i Nordsjøen, og varigheten på kontrakten er om lag 1,5 år.

Også Island Crown går ut av sesongopplag i mars, og har sikret seg 20-30 dagers arbeid. Jobben innebærer walk-to-work, samt ROV Diving Sonar Installation på Norsea One Offshore Windfarm.

Island Endeavour er det fartøyet som har ligget lengst til kai av de fire, og kan nå glede seg over ett års arbeid i Den Helder, Nederland. Her går også Island Empress som nylig fikk forlenget kontrakten sin med ett år. De to fartøyene er engasjerte av logistikkselskapet Peterson, og er en del av en pool av supplyfartøy, SNS Pool, med base i Den Helder.

– Om ikke dette er starten på oppturen i næringen, så er det i alle fall en kjempeopptur for oss som rederi. Det å kunne få folkene sine i arbeid igjen, få fartøyene i drift og ikke minst tjene penger igjen er avgjørende for den videre driften vår og en kjempemotivasjon for alle våre ansatte. Det er også en fjær i hatten for oss, og ikke minst miljøet, at Island Crusader ble valgt fremfor andre fartøy grunnet gassdriften, sier Ulstein.

I tillegg har Lundin erklært nok en brønn for det gassdrevne søsterskipet Island Contender, noe som gir fartøyet arbeid godt inn i 2017. Også Ocean Intervention III i Angola har fått forlenget kontrakt med Oceaneering med to måneder nå på nyåret, og diskuterer nå videre forlenging.

I mars starter også mobiliseringen av de to store brønnintervensjonsfartøyene Island Wellserver og Island Frontier som har ligget i vinteropplag siden oktober i fjor. De begynner med sine 200 kontraktsfestede dager for Statoil i april.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078