23948sdkhjf

Statoil med nye gigant-prosjekter

Slår tilbake mot utenlandskritikken
I en foredragsturné internt i Statoil har internasjonal sjef Lars Christian Becher lagt rem detaljert informasjon om den internasjonale utviklingen, melder Dagens Næringsliv. Mye av denne informasjonen vil trolig dukke opp når Statoil har sin årlige investorpresentasjon i London denne uka.

- Vår internasjonale virksomhet skaper mange diskusjoner, spesielt i Norge. Spørsmål som «hvorfor investerer Statoil penger i internasjonale prosjekter som virker mindre lønnsomme og mer risikable» er blitt spurt. Jeg mener det haster mer enn noen gang å besvare disse spørsmålene, heter det i den interne møteinvitasjonen fra Bacher.

På de 25 årene som har gått siden Statoil startet internasjonal aktivitet i 1991 vil selskapet snart ha en internasjonal produksjon på rundt 750.000 fat om dagen, hvorav en tredjedel er fra Nord-Amerika.

Statoil sin internasjonale talsmann Erik Haaland bekrefter at Bacher refererer til disse fem internasjonale prosjektene:
• Bay du Nord-oljefunnet øst for Canada.
• Carcará-oljefunnet øst for i Brasil.
• Pao de Acucar-oljefunnet øst for Brasil.
• LNG-gassutbyggingen i Tanzania.
• North Komsomolskoye i Russland.

Bare Johan Castberg-utbyggingen på en halv milliard fat i det norske Barentshavet kan måle seg i størrelse av norske prosjekter, og det er lite i forhold til flere av dem.

Ingen av disse utbyggingene er igangsatt eller i det hele tatt formelt vedtatt enda.
Castberg står først i køen, med en sannsynlig utbyggingsbeslutning sent i 2017, og mulig produksjonsstart i 2022.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078