23948sdkhjf

Bertel O. Steen Teknikk kjøper Molde-bedriften Inpower.

– Det grønne skiftet krever fremtidsrettet og ny teknologi, sier Ove Johan Solem, administrerende direktør i Bostek.
Bostek tar nå grep for å bli hybrideksperten til sjøs. Det stilles stadig strengere miljø og utslipps krav til hurtigbåter og ferger. Ved oppkjøpet av Inpower utvider Bostek kompetansen for leveranse av lavutslipp-fremdriftsløsninger til skip, skriver Bostek i en melding.

Teknologibedriften i Bergen leverer dieselmotorer, fremdriftssystemer og dieselelektriske generatorsett til maritim sektor, basert på det kjente motormerket MTU. I tillegg yter Bostek service til hurtigbåtsektoren, ferger, offshorenæringen og industri.

– Det grønne skiftet krever fremtidsrettet og ny teknologi, sier Ove Johan Solem, administrerende direktør i Bostek. Han ser på oppkjøpet som strategisk viktig for å holde Bostek og MTUs markedsposisjon blant annet i det norske hurtigbåtmarkedet.

– Som MTUs representant i Norge er det vår oppgave å ligge teknologisk i front, både for vår egen del og av hensyn til MTU, sier Geir Remmem, CEO i Bertel O. Steen Industri som eier Bostek. Han understreker:

– Det er avgjørende at vi følger utviklingen av markedene og gjør de strategiske grep som er nødvendig.
Norge ligger helt i front når det gjelder krav til lavutslipp og miljøteknologi for offentlige anbud for ferger og hurtigbåter.

– Inpowers kompetanse og patenterte produkter komplementerer Bostek på en svært god måte. Oppkjøpet er et viktig steg i Bosteks hybridsatsning, sier Solem.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.143