23948sdkhjf

Havyard-kontrakt skjærer seg

Havyard kansellerer 350 millioners-kontrakt med islandsk offshore-rederi
Havyard signerte i 2014 en kontrakt med islandske Fafnir Offshore om bygging av et Havyard 833 WE plattform forsyningsskip til en verdi av 350 millioner kroner.

I 2015 meldte Havyard Ship Technology at det var inngått avtale med det islandske rederiet, om utsettelse av leveringen av forsyningsskipet, fra mars 2016 til juni 2017.

Fafnir Offshore har siden jobbet med flere prosjekt for langtidsbeskjeftigelse av skipet, noe som er en forutsetning for å skaffe langtidsfinansiering i dagens marked. Dette har islendingene ikke lykkes med, og Havyard meldte i oktober i år at partene hadde avtalt at bestiller skulle innbetale en ytterligere forskuddstermin som vilkår for å utsette leveringen av skipet til april 2019.

Misligholdt betalingsforpliktelse
Ifølge en børsmelding fra Havyard i dag har Fafnir Offshore nå misligholdt ovennevnte betalingsforpliktelse, og Havyard har derfor besluttet å kansellere skipsbyggingskontrakten. Havyard vil kreve erstatning for lidt tap, samt forsøke å oppnå et dekningssalg for skipet.

Kanselleringen vil ikke medføre netto resultatmessige konsekvenser for regnskapsåret 2016/17. Innbetalte forskuddsterminer forventes å dekke beregnede tap per i dag, men eventuelt fremtidig tap vil være avhengig av ny kontraktspris for prosjektet ved dekningssalg, opplyser verftet.

Havyard stoppet all fremdrift på prosjektet ved ferdigstilling av skroget høsten 2015, og har siden dette hatt skroget liggende i opplag ved verftet i
Leirvik i Sogn etter avtale om kompensasjon fra rederiet.

Havyard vil i det videre stå fritt til å disponere prosjektet og vil med innbetalingene fra Fafnir Offshore være i en god posisjon til ferdigstillelse eller ombygging til nye formål. Kanselleringen vil ikke ha noen direkte likviditetsmessig påvirkning, og målsettingen er ferdigstilling av skipet innen 2. kvartal
2019.

Havyard opplyste i forbindelse med kontraktsinngåelsen i 2014 en kontraktsverdi på litt over 350 millioner kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109