23948sdkhjf

Nye kontrakter til Scana Propulsion

Brasiliansk og dansk oppdrag til Volda-bedriften
Scana Propulsion har sikret kontrakter for levering av reduksjonsgir til to Ankerhandteringsfartøy for Grupo CBO, Brasil, og for et komplett fremdriftsanlegg for ombygging av en tråler til britiske Harvest Fishing.

Kontraktspartnere er Sotreq SA, i Brasil og Karstensens Skibsværft i Danmark. Den totale kontraktsverdien er cirka 25 millioner kroner, heter det i en børsmelding i dag.

Brasil-kontrakten er en erklært opsjon fra den opprinnelige kontrakten for leveranse av gir til fire skip som har blitt levert fra fabrikken i Volda i 2015 og 2016. Skipene er av Havyard 843 design fra Havyard Design & Solutions. Leveransen fra Scana Propulsion er for twin-screw dieselmekanisk fremdriftssystem drevet av Caterpillar MaK motorer. Utstyret skal leveres til Grupo CBO sitt verft Oceana i Itajai i Brazil, i 3. og 4. kvartal 2017.

Stolte og takknemlige

Scana Propulsion og Karstensens Skibsværft i Danmark, har signert kontrakt for levering av fremdriftssystem som består av gir, propell, dyse og kontrollsystem for ombygging av tråleren “Harvest Hope” til Harvest Fishing, UK. Utstyret skal leverast fra Scana Propulsion sin fabrikk i Volda innen 2. kvartal 2017.

- I en tid med få kontrakter til offshore-segmentet, er vi takknemlige for at Grupo CBO erklærte opsjonen som lå i den opprinnelige kontrakten på utstyr til to AHTS, og glade for å kunne annonsere at Scana Propulsion vant kontrakten på reduksjonsgir, sier Hallvard Pettersen, daglig leder i Scana Volda.

Pettersen legger videre vekt på at selskapet er stolte og takknemlige for å ha oppnådd gode kontrakter på nybygg og ombygging i et vanskelig år med rekordlav ordreinngang på nybygging og generelt sterk konkurranse om kontraktene generelt.

- Scana Volda er i en lovende posisjon for 2017 da vi langt på vei har fylt opp produksjonskapasiteten de første 3 kvartalene, sier Hallvard Pettersen.

Inge Bøen, CEO i Scana Propulsion bekrefter en positiv trend med økende ordrereserve hos porteføljeselskapene til Scana Propulsion
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078