23948sdkhjf

Fortsatt røde tall for Incus Investor

Den administrerende direktør ser likevel lys i mørket.
Investeringsselskapet Incus Investor med portefølje-selskap fikk et resultat på minus 9 millioner kroner i andre kvartal 2016. Det er 4 millioner kroner svakere enn tilsvarende kvartal i fjor, men betydelig bedre enn siste kvartal 2015 og første kvartal 2016, da resultatet var henholdsvis minus 22 millioner kroner og minus 16 millioner kroner.

- Vi har kommet godt i gang med en rekke tiltak for forbedret drift og vi har styrket markedsarbeidet betydelig. Det begynner å gi resultater, sier Bjørn Torkildsen, administrerende direktør i selskapet.

Gjennom en omfattende restrukturering de siste to årene er Incus nå et rendyrket investeringsselskap med seks porteføljeselskap. De var det tidligere Scana Industrier-konsernet.

- Flere av porteføljeselskapene er tett knyttet til olje og gassindustrien. Det påvirker aktivitetsnivå og lønnsomhet i selskapene og klimaet for transaksjoner, sier Torkildsen.

Samlet omsetning for selskapene eid av Incus har falt i takt med utviklingen i markedene. I andre kvartal 2016 var omsetningen 245 millioner kroner. I samme periode i fjor omsatte selskapene for 302 millioner kroner.

- Innen skipsbygging har det imidlertid fra siste del av andre kvartal vært tegn til bedring i ordreinngang og serviceoppdrag både for Scana Propulsion og Scana Skarpenord. Også for Scana Energy, som er det største selskapet i Incus-porteføljen, var det en svak bedring i ordreinngangen fra slutten av andre kvartal, sier Torkildsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094