23948sdkhjf

Wärtsilä selger Asker-virksomhet

Det finske konsernet selger oljeseparasjonsvirksomheten sin til det sveitsiske selskapet Sulzer.
Salget vil omfatte oljeseparasjonssystemet Wärtsilä Vessel Internal Electrostatic Coalescer, som er en del av Wärtsilä Gas Solutions. Systemet brukes i olje- og gassproduksjon for å fjerne vann fra oljen.

Virksomheten er lokalisert i Asker. Inkludert i salget er laboratoriums-utstyr, immaterielle rettigheter og kunnskapen og kompetansen til de totalt 13 ansatte som overføres. Verdien på salget er ikke ansett som betydelig.

Wärtsilä Gas Solutions er en velkjent internasjonal aktør innenfor gassindustrien. Ved å selge oljeseparasjons-virksomheten sin, som har vært en relativ liten del av virksomheten, vil selskapet kunne fokusere fullt på kjerneaktivitetene sine, melder Wärtsilä.

Overføringen er forventet fullført innen slutten av januar 2017.

Oljeseparasjon har vært en del av Wärtsiläs portefølje siden oppkjøpet av Hamworthy i 2012. Aktiviteter inkluderer forskning og utvikling, engineering, prosjektgjennomføring og salg av avanserte oljeseparasjonssystemer for oppstrøms produksjonsfasiliteter for olje og gass. Hovedprodukter er VIEC-systemet, som med et unikt patentert design kombinerer robuste operasjoner med evnen til å håndtere en rekke ulike sammensetninger av brønnvæsker. I tillegg til å løse problemer relatert til emulsjon og kapasitetsbegrensninger i separatorer, øker systemet hastigheten og effektiviteten til separasjonsprosessen.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079