23948sdkhjf

Ny Fjord Line-ferge betyr verfts-oppdrag

Fjord Line vurderer å bygge nytt miljøvennlig skip.
Fjord Line vant fredag konkurransen utlyst av Sandefjord kommune om avgangene kl. 7:00 og 13:30, og nå skal Fjord Line investere i et nytt og svært miljøvennlig skip for å kunne doble antallet seilinger. Selskapet har de siste årene bygget seg kraftig opp i Sandefjord, melder selskapet.

Ifølge Nett.no regner direktør Rikard Ternblom med å ha tatt en beslutning før påske neste år om man vil satse på å ombygge et brukt fartøy eller å bygge et nytt.

- Vi går nå umiddelbart i gang med å finne et skip hvor utslipp og støy vil være redusert til et minimum. Vi deler Sandefjord kommunes tøffe miljøambisjoner og kommer til å presentere et skip som både passasjerer og kommunens innbyggere vil sette pris på. Konkurranse fungerer og det vil vi at alle passasjerer, både eksisterende og nye, skal nyte godt av, sier Ternblom.

Ternblom sier til Nett.no at hvis det blir nybygg er målet å ha skrevet kontrakt med et verft før sommeren 2017.

Etter at Fjord Line fikk bedre rutetider på linjen mellom Sandefjord og Strømstad for et år siden har selskapet hatt en markert vekst i passasjerantallet på denne ruten. I tredje kvartal var økningen på hele 18 prosent mot samme kvartal i fjor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094