23948sdkhjf

Offshorerederi går inn i oppdrett

Havbaserte offshore fiskeoppdrettsanlegg åpner seg som et nytt marked for Farstad Shipping.
Farstad Offshore, et heleid datterselskap av Farstad Shipping, har blitt tildelt en kontrakt for komplett fortøyningsinstallasjon og oppankring av Ocean Farming sitt halvt nedsenkbare offshore fiskeoppdrettsanlegg.

Det skriver Farstad Shipping i en børsmelding.

Kontrakten innebærer både prosjektledelse og gjennomføring av offshoreoperasjonene, og det vil bli benyttet AHTS-skip fra Farstad Shipping sin Nordsjøflåte som går i spotmarkedet. Oppstart av kontrakten er forventet å finne sted i løpet av første halvår 2017.

Ocean Farming er et datterselskap i SalMar-konsernet.

- Vi har en omfattende erfarings- og kunnskapsbase i selskapet knyttet til fortøynings- og oppankringsoperasjoner offshore, og som har vært avgjørende for å sikre oss denne kontrakten. Vi setter stor pris på den tillit Ocean Farming viser Farstad Shipping, og som bekreftes ved tildeling av denne interessante
kontrakten i dette nye markedssegmentet, sier Karl-Johan Bakken, konsernsjef i Farstad Shipping.

- Introduksjonen av havbasert offshore fiskeoppdrettsanlegg av denne størrelse og design åpner også et nytt marked for utnyttelsen av store AHTS-skip. Vi er svært tilfreds med å bidra til at dette pilotprosjektet blir en suksess, og ser frem til den videre utvikling av dette markedet, avslutter Bakken.

De kommersielle betingelsene i avtalen holdes konfidensielt mellom partene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062