23948sdkhjf

Rolls-Royce fortsetter nedbemanningen

Samtidig med meldingen om omorganiseringer, annonserer Rolls-Royce økte investeringer i teknologiutvikling og servicekapasitet i Ulsteinvik på Sunnmøre.
Rolls-Royce informerte i går sine ansatte om at selskapet viderefører arbeidet med å tilpasse organisasjonsstrukturen i sin maritime virksomhet. Det er også foreslått en reduksjon av antall ansatte i Marinedivisjon globalt med 800 i løpet av første halvår 2017.

Det er foreløpig ikke klart hvilke land disse reduksjoner vil komme i, og antall er betinget av kommende drøftinger med de tillitsvalgte, skriver Rolls-Royce i en melding.

– Det er aldri lett å måtte gå til det skritt å nedbemanne, men vi har ikke andre valg enn å fortsette med å tilpasse oss markedet. Vi har en grunnleggende sterk virksomhet som skal jobbe seg gjennom kortsiktige men store utfordringer, og samtidig fokusere for framtidig teknologi som skal skape vekst, sier Mikael Makinen, divisjonsdirektør for Marine i Rolls-Royce.

Annonserer økte investeringer i Ulsteinvik
Samtidig med meldingen om omorganiseringer, annonserer Rolls-Royce økte investeringer i teknologiutvikling og servicekapasitet i Ulsteinvik på Sunnmøre. Dette er en av konsernets ni lokasjoner i Norge, og her driver Rolls-Royce utvikling, produksjon og service av propulsjonsteknologi. De kommende organisasjonsendringene vil også gjenspeile økt satsing på utvikling av elektriske og digitale løsninger for det fremtidige maritime markedet.

– Mikael Makinen og teamet hans har min fulle støtte i sitt proaktive arbeid med å optimalisere vår Marine-virksomhet under svært tøffe markedsforhold, og samtidig definere investeringer i fremtidige muligheter. Tiltakene som blir gjort vil øke konkurransekraften og styrken til et forretningsområde som forblir viktig for Rolls-Royce, sier konsernsjef Warren East i Rolls-Royce plc.

Per i dag har marinedivisjonen cirka 4800 ansatte i 34 land, hvorav omlag 1900 i Norge. Dette er status etter at konsernet siden midten av 2015 har redusert med cirka 1000 stillinger i Marinedivisjonen globalt, hvorav omtrent halvparten av dette var medarbeidere som hadde arbeidsted i Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079