23948sdkhjf

Den positive utviklingen for TTS fortsetter gjennom tredje kvartal.

TTS har rapportert gradvis økende driftsresultater i alle tre kvartaler i 2016.
- Vi forventer at vi fortsatt vil dra nytte av positive effekter av vårt forbedringsprogram. Vi forventer videre en positiv fremtidig utvikling basert på vår ambisjon om å opprettholde og øke vår markedsposisjon, sammen med et kontinuerlig fokus på synergier og driftseffektivitet, og et mål om å redusere konsernets samlede driftskostnader med 100 millioner kroner, skriver CEO Toril Eidesvik i kvartalsrapporten til TTS.

- Vi har en ordrereserve som gir tilnærmet full kapasitetsutnyttelse for de fleste forretningsenhetene gjennom resten av 2016. I 2017 forventer vi at de generelt svake markedsutsiktene for skipsutstyr vil påvirke TTS, og resultere i et lavere aktivitetsnivå. Vi ser spesielt kortsiktige utfordringer innen markedene for bil-skip og tungløftskip, mens markedet for skipsheiser fortsatt er sterkt. For service-sektoren ser vi et stort potensial for videre utvikling både når det gjelder reservedeler og tjenester, fortsetter hun.

I tredje kvartal bekreftes forbedringen i forretningsenheten Offshore, som har gått fra et negativt driftsresultat på 80 millioner kroner de tre første kvartalene i fjor til et nullresultat i år. Dette skyldes avslutning av tapsprosjekter i 2015 samt den omfattende nedbemanningen som har vært gjennomført.

Mer fleksibel organisasjon
- Vi forventer fortsatt et svak offshoremarked i overskuelig fremtid og har redusert TTS-konsernets eksponering mot offshoresektoren. Denne utgjør i dag mindre enn 10 prosent av vår totale omsetning, uttaler Eidesvik og fortsetter:

- Vi fortsetter arbeidet med å utvikle en mer fleksibel organisasjon, der våre ressurser kan flyttes mellom forretningsområdene. Slik skal vi gjøre organisasjonen bedre egnet til å skalere aktiviteten i tråd med endringer i markedet.

- Til tross for et utfordrende marked for skipsutstyr har vi en sterk markedsposisjon, global tilstedeværelse og en omfattende og diversifisert produktportefølje, samt engasjerte, dyktige medarbeidere. Når markedet etter hvert bedrer seg, danner dette en sterk plattform for fremtidig vekst.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094