23948sdkhjf

Sikrer første kontrakt på ny bevegelses-kompensert kran

TTS Group og Ulstein har gått inn i et samarbeid om å utvikle 3D-bevegelseskompenserte kraner til offshoreindustrien.
Denne aktiviteten har ført fram til en kontrakt på en TTS Colibri-kran til et nybygd offshorevind-serviceoperasjonsskip for Louis Dreyfus Armateurs, melder Ulstein.

Kranen er planlagt levert i 2. kvartal 2018. Kranen kombinerer TTS sin kompetanse innen krandesign og produksjon med Ulstein sine erfaringer innen innovativ bevegelsesteknologi og analyse.

- Det er to forhold som setter TTS Colibri i en særstilling sammenliknet med andre løsninger i markedet, sier Gilbert Rezette, administrerende direktør i Ulstein Equipment, et nederlandsk datterselskap i Ulstein Group.

– Først og fremst er det innebygde Colibri-systemet et frittstående tilleggsutstyr til en standard offshorekran, og bidrar til å øke funksjonaliteten til kranene. Det som gjør dette systemet helt unikt er anti-svingteknologien, som også gjør det mulig å redusere vinden sin påvirkning som ellers har direkte innvirkning på den hengende lasten.

Tre størrelser
TTS Colibri-kranene kommer i tre størrelser: 1 tonn, 3 tonn og 7 tonn. Denne første kontrakten er for en 1-tonns-versjon, der kranene selv har kapasitet til å kunne løfte 3 tonn med en opsjon på oppgradering til 10 tonn.

- Ved å slå oss sammen i å utvikle denne kranen, har vi kommet fram til et svært attraktivt alternativ i dette markedssegmentet, sier Carl Herland, salgssjef i TTS Offshore Solutions, et datterselskap i TTS Group.

- Colibri-teknologien er dessuten også velegnet for ettermontering på eksisterende kraner, slik at en får oppgradert kraner som alt er i bruk. Med Colibri-teknologien kan rederiene øke fleksibiliteten til flåten sin, avslutter han.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.687