23948sdkhjf

Ny kontrakt sikrer Siemens-arbeidsplasser i Norge

Siemens skal oppgradere kontroll- og sikkerhetssystemer til Statoil Njord Future.
I forbindelse med at Statoil skal oppgradere Njord A plattformen er Siemens tildelt kontrakten for å levere kontroll- og sikkerhetssystemer. Leveransen bidrar til å sikre arbeidsplasser i Norge i et ellers svært utfordrende marked, skriver Siemens i en pressemelding.

Kontrakten gjennomføres primært fra Siemens` kontor i Bergen, men vil også engasjere ressurser i Oslo, Trondheim og Stavanger. Totalt er 25 til 30 ingeniører engasjert med oppdraget.

- Dette er en svært viktig kontrakt for Siemens og vi ser frem til samarbeidet med Statoil, uttaler prosjektleder Rune Sætre.

I første omgang er det gjort et avrop på 63 millioner norske kroner. Den totale rammekontrakten for Njord A EPC SAS er på cirka 150 millioner norske kroner.

Fornuftig timing
Siemens har bred erfaring med oppgraderinger av gamle systemer, og har blant annet oppgradert kontroll- og sikkerhetssystemer til Oseberg Feltsenter under produksjon. Nå ser selskapet at tiden er moden for flere oppgraderinger på norsk sokkel.

- Det er mange plattformer i Nordsjøen som trenger oppgraderinger. Nå som oljeprisen er lav er det derfor fornuftig å ruste dem til en mer effektiv drift, sier salgsansvarlig i Siemens, Bård Berle.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111