23948sdkhjf

Novela Teknologi kjøper Bandak Engineering

Selskapet skifter navn til Kvenna EMT
Novela Teknologi har inngått avtale med DNB og boet etter Bandak Group om overtagelse av 100 prosent av aksjene i Bandak Engineering. Det skriver investeringsselskapet Novela i en pressemelding.

- Ny kapital fra Novela Teknologi og medinvestorer vil sikre videre drift og bevare den unike kompetansen i selskapet, heter det i meldingen.

Bandak Engineering som tidligere het Liaaen Teknologi, var inntil nylig en del av industrikonsernet Bandak Group. Bandak Engineering er leverandør av produkter og tjenester til kunder innenfor marine-, offshore- og subsea-markedene.

Etter konkursen i morselskapet Bandak Group i juni måned, er Bandak Engineering blitt driftet videre av DNB Bank, i påvente av å få på plass nye eiere til selskapet.

Bandak Engineering holder til på Kvennaneset i Ålesund sentrum, og er bygget på industritradisjoner tilbake til 1861.

Bandak Engineering har i overkant av 40 ansatte og hadde en omsetning på 83 millioner kroner i 2015. Selskapet jobber innen engineering og utvikling samt høypresisjons-maskinering.

- Det er spennende med nye og motiverte lokale eiere som ønsker å by på sin kompetanse og sitt nettverk. Jeg er sikker på at vi sammen med Novela Teknologi vil videreutvikle selskapet positivt i årene som kommer. Vår største verdi i selskapet er våre ansatte, som har et fantastisk renommé i markedet. Dette blir starten på en ny epoke med store muligheter fremover sammen med Novela Teknologi, sier Erik Rongved, fungerende administrerende direktør i Bandak Engineering.

- Vi har hatt en tett dialog med ledelsen i Bandak Engineering gjennom sommeren og er imponert over kvaliteten og kompetansen selskapet besitter. Selskapet har en lang historikk og en sterk markedsposisjon lokalt, nasjonalt og internasjonalt for sine produkter og tjenester mot ledende aktører innen marine, offshore og subsea. Vi er stolte over å bidra til at selskapet igjen får et lokalt eierskap og at vi får muligheten til å videreutvikle og posisjonere selskapet for videre vekst sammen med de ansatte, sier Lasse V. Kjønstad, ansvarlig for investeringer i Novela.

Novela Teknologi er et nyetablert selskap eid av Novela og medinvestorer. Novela er et Ålesundsbasert investeringsselskap med en strategi om å investere i selskaper på Nordvestlandet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094