23948sdkhjf

Bandak Group er konkurs

Morselskapet samt virksomheten i Risør blir avviklet, mens det tas sikte på å videreføre konsernets øvrige datterselskaper.
Tirsdag meldte industrikonsernet Bandak Group oppbud ved Aust-Agder Tingrett, opplyser Konkursregisteret.

Ifølge administrerende direktør Per Gunnar Borhaug gjelder konkursen morselskapet Bandak Group samt Bandak Risor, mens det er intensjonen å drive konsernets øvrige datterselskaper videre. Det skriver Telemark Avisa.

Bandak Group har i dag 355 ansatte og rundt 90 ansatte blir rammet av konkursen.

– Vi begjærer oppbud med tungt hjerte men er glade for at vi har funnet løsninger som gjør at vi klarer å videreføre driften i de øvrige datterselskapene, inkludert Lunde og det til tross for svært krevende tider i norsk olje- og offshoreindustri, sier Per Gunnar Borhaug til TA.

Konsernet er primært underleverandør til olje- og gass-industrien, og oljeprisfallet med derav følgende nedgang i aktiviteten i markedet får nå konsernet til å gå overende. Ifølge Telemark Avisa hadde konsernet et underskudd på 122 millioner kroner før skatt i 2015.

Vel 90 prosent av aksjene i konsernet er eiet av de Jersey-baserte fondene, Herkules Private Equity, som forvaltes av Herkules Capital.

Bandak-konsernet har datterselskaper i Lunde i Telemark, Risør, Stavanger, Florø, Ålesund samt i Malaysia.

Første skiftesamling blir holdt 23. august i Aust-Agder tingrett.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094