23948sdkhjf

Simek signerer kontrakt til 400 millioner kroner

Simek har inngått kontrakt med newzealandsk rederi om bygging av en hekktråler.
Simek har inngått kontrakten med rederiet Sealord Group Nelson fra New Zealand. Prisen for fiskebåten, som blir 82,9 m lang, er i overkant av 400 millioner, og levering er avtalt i mars 2018.

- Dette rederiet er et nytt bekjentskap for Simek, og vi ser frem til et godt samarbeid med rederi og utstyrsleverandører. Simek er svært glad for å få denne kontrakten som har vært i sterk konkurranse med verft fra inn og utland. Rederiet er blant de største fiskebåtrederier i New Zealand, med flere båter i flåten, skriver Simek i en melding.

Skroget vil bli bygget ved at seksjoner produseres i Polen og fraktes til Flekkefjord på lekter. Seksjonsblokkene fra Polen vil ankomme Simek sommeren 2017, og monteringen vil starte opp på høsten, og vil sikre sysselsettingen til våren 2018. Ingeniører og teknikere på Simek vil omgående bli satt i sving.

Skipet er utviklet av skipsdesignfirma Skipsteknisk i Ålesund, i nært samarbeid med rederiet og naturligvis Simek.

Innredningen er for totalt 44 mann, fordelt på 29 lugarer. Det vil bli lagt stor vekt på at innredningen tilpasses slik at mannskapet skal trives om bord.

Skipet vil bli utstyrt med en motor på ca. 5.400 kW og er forventet å ville få en topp fart på ca. 15 knop.

Skipet er en fabrikktråler med kapasitet på ca 150 tonn fryst produkt på 24 timer, med frysekapasitet på ca 1750m3. Båten har også fiskemelutstyr som kan produsere 60 tonn på 24 timer, og fryserom til dette på ca 400m3 .
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.266