23948sdkhjf

Tidenes driftsresultat for Marine Harvest

Vanker utbytte på aksjonærene.
John Fredriksen-eide Marine Harvest oppnådde er operasjonelt driftsresultat på 149 millioner euro i årets andre kvartal. På samme tid i fjor hadde konsernet et operasjonelt driftsresu;tat på 84 millioner euro.

— Priser vi aldri har sett før, samt sterk etterspørsel og redusert tilbud, har ført til at vi oppnådde rekordhøyt operasjonelt driftsresultat. Resultatene fra oppdrettsvirksomheten i Norge, den høye kontraktsandelen tatt i betraktning, og Canada er veldig oppmuntrende. Videre er markedet forventet å være stramt ut 2016, og vi forventer en anslått global produksjonsnedgang på 7 %, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i en melding til Oslo børs.

Marine Harvest rapporterte også om driftsinntekter og andre inntekter på 832 millioner euro i andre kvartal, mot 767 millioner året før.

— Støttet av det operasjonelle driftsresultatet, utsikter til et sterkt marked fremover og en solid finansiell posisjon, har styret besluttet kvartalsutbytte på NOK 3,2 per aksje, hvor av NOK 1,1 skyldes salget av aksjer i Grieg Seafood, skriver selskapet i meldingen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079