23948sdkhjf

- Vi synes det er veldig kjekt å få landet ulike prosjekter.

A. Olufsen Ship & Offshore bygger skrog og overbygg til ny lekter.
På Killingøy Subsea & Offshorebase er det travelt om dagen. 30 ansatte hos A. Olufsen har de siste åtte ukene jobbet med å bygge og sammenstille skroget til en ny lekter på 150 tonn som blir 32 meter lang og 14 meter bred. Det skriver Maritime.no

I Haugesund-bedriften synes man det er veldig kjekt å få landet ulike prosjekter, selv om skipsbygging- og reparasjoner ikke lengre er hovedbeskjeftigelsen til A. Olufsen.

– Det er lenge siden det er bygget skrog på Haugalandet. Mesteparten av oppdragene har gått til Øst-Europa, men vi ser nå at kronekursen og priser har gjort det mer gunstig å bygge i Norge igjen, sier Per Kristen Fjeldkårstad, prosjektleder i A. Olufsen Ship & Offshore til nettavisen.

A. Olufsen Ship & Offshore bygger lekteren for Solstrand Verft. Verftet i Tomrefjord inngikk i april en kontrakt med Miljøflåten AS fra Sortland i Vesterålen på bygging av lekteren, som skal brukes i oppdrettsnæringen.

Skrog og overbygg forventes å være klar til avreise fra Haugesund i neste uke, der det skal til Solstrand Verft for å bli utrustet og ferdigstilt, skriver Maritime.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078