23948sdkhjf

Harding er solgt til Palfinger

Oppkjøpet er det største i historien til Palfinger Group
Palfinger Group signerte i går oppkjøpet av 100 prosent av aksjene i det globale Harding-konsernet. Selgeren er det norske private equity-fondet Herkules, skriver Harding i en pressemelding.

Styrk Bekkenes, administrerende direktør i Harding, er svært begeistret for oppkjøpet.

– Palfinger er en perfekt match for Harding. Det samlede tilbudet vårt av produkt og tjenester vil være unikt i dagens maritime industri. Vi vil stå sterkere sammen og ser store fordeler både for utstyrs- og servicedelen av virksomheten vår. For kundene våre vil dette være en stor fordel, da vi i framtiden vil kunne tilby tjenester for mer enn én type utstyr i løpet av et og samme serviceoppdrag, utdyper Bekkenes.

Historisk stort oppkjøp for Palfinger
Oppkjøpet er det største i historien til Palfinger Group. Palfinger sin marine virksomhet vil nesten doble sitt forretningsvolum, og vil med mer enn 300 millioner euro i omsetning bidra med godt over 20 prosent av konsernet sine inntekter i framtiden.

Betydningen til servicesegmentet vil øke kraftig, og bidra til å redusere avhengigheten som Palfinger sin marine virksomhet har til oljeprisen og investeringsviljen i oljeindustrien. Med Harding vil Palfinger komme et stort steg nærmere sitt strategiske mål om å bli en integrert leverandør av maritimt dekksutstyr med globale servicelokasjoner.

Den endelige gjennomføringen av Palfinger sitt oppkjøp av Harding krever godkjenning fra styresmaktene. Begge parter er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Harding er leverandør av livreddende utstyr og livssyklustjenester for maritime installasjoner og skip.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078