23948sdkhjf

Wintershall Norge tildeler kontrakter til seks selskaper

Halliburton tildeles den største andelen.
Halliburton, Tendeka, TCO, Schlumberger, PTC og Interwell skal levere utstyr og tjenester for brønnkomplettering til Wintershall sin Maria-utbygging. Brønnene skal bores med boreriggen Deep Sea Stavanger.

Wintershall Norge har tildelt en serie fireårskontrakter som omfatter leveranse av brønnkompletteringsutstyr og -tjenester til selskapets boreoperasjoner i Norge.

Kontraktene er tildelt seks selskaper hvor Halliburton får den største andelen. Tendeka, TCO, Schlumberger, PTC og Interwell vinner kontrakter for leveranser av øvrig utstyr og tjenester.

Kontraktene gjelder komplettering av brønner på Wintershall sin Maria-utbygging i Norskehavet og til andre prosjekter på norsk sokkel. Det er også opsjon på å benytte disse kontraktene i forbindelse med en eventuell fremtidig Skarfjell-utbygging.

- Kontraktene sikrer en robust løsning for våre boreoperasjoner i årene som kommer, og samtidig gir avtalene fleksibilitet til å benytte dem på andre prosjekter i framtiden. I et utfordrende marked er tildelingen også viktig for norske leverandører, sier Bernd Schrimpf, administrerende direktør i Wintershall Norge.

Fireårskontraktene er tildelt med opsjon for ytterligere fire års forlengelse og omfatter nedihulls brønnventiler, packers, liner hangers, nedihulls injeksjonssystemer, gassløftutstyr og sandskjermer.

- Dette er konkurransedyktige kontrakter som reflekterer situasjonen i markedet. Vi har gjennomført en grundig innkjøpsprosess og er fornøyde med å kunne signere seks kontrakter som vil gi maksimal uttelling for Wintershall og våre partnere på Maria-utbyggingen, og øvrige opererte felt, sier Hugo Dijkgraaf, prosjektdirektør for Maria.

Wintershall og partnerne skal bore seks brønner på Mariafeltet i Norskehavet i løpet av 2017.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125