23948sdkhjf

Havyard Group med overskudd for 1.kvartal

Driftsresultat for konsernet ble 18,7 millioner i årets første kvartal av en omsetning på 460 millioner.
- Etter ferdigstillelse av flere kostbare prototypeprosjekter, vesentlige kostnadskutt og omstruktureringer ser vi nå at trenden er snudd, sier konsernsjef Geir Johan Bakke.

- Vi ser en positiv utvikling i flere av våre prosjekter, spesielt i forretningsområdet Havyard Ship Technology (verftet), der vi i 2015 hadde de største utfordringene. Vi har tre leveranser fra Havyard Ship Technology i 2016, ett vindmølle-support skip til Esvagt for levering i august og 2 isbrytere til Femco for levering i oktober. Alle tre er under utrustning i Leirvik og det er stor aktivitet på verftet frem til levering, sier Bakke videre.

- Konsernet har de siste årene hatt en strategi om diversifisering der vi har utviklet produkt og tjenester for nye markeder, herunder vindmølle service, fiskeri, arctic/is og oppdrett. Dette viser seg å være en riktig beslutning selv om investering i nye produkter har preget resultatet de siste to årene, da vi opplever god markedsaktivitet i disse segmentene, heter det i uttalelsen fra sjefen i Havyard.

- Organisasjonen er etter omstrukturering også nå mere fleksibel og markedsrettet, hvor vi raskt kan rette fokuset mot de områder der vi opplever økende aktivitet.

- Vi forventer at den positive utviklingen i konsernet fortsetter for 2016 da stor del av kapasiteten er solgt spesielt i Havyard MMC og Havyard Ship Technology. Fokus er på å selge ledig kapasitet for 2016 og spesielt for 2017 og senere, avslutter konsernsjef Geir Johan Bakke.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078