23948sdkhjf

Steinsvik leverer den første flåten i Nova-serien

Steinsvik leverte nylig den første flåten av typen Nova til Lingalaks i Hardanger.
Nova konseptet er utviklet i samarbeid med EkerSandvik, som er spesialister på maritim industridesign, skriver Steinsvik i en melding.

Flåten er innredet i moderne skipsdesign, har lagringskapasitet på 600 tonn og er levert med 8 fôringslinjer og klargjort for totalt 12 linjer.

- Dette er en flåte vi virkelig er stolte av, forteller Ronny Askeland, prosjektsjef i Steinsvik.

- Når Nova-serien skulle designes startet vi med helt blanke ark, men tok med oss all lærdom fra tidligere flåteleveranser. Flåten er designet rundt sentralfôringsanlegget, – ikke omvendt. Flåtens hovedfunksjon er å lagre og transportere fôret uskadet til fisken, og det har hele tiden stått som det viktigste for oss i designarbeidet. Videre har godt arbeidsmiljø for brukerne av flåten stått i fokus, sier prosjektlederne Truls Opsøen og Svein Ove Alvestad som begge har vært involvert i prosjektet helt fra starten.

- Samarbeidet med Lingalaks har vært svært godt, forteller prosjektlederne.

- Linga er fremoverlente, uredde og innovative. Det vises gjennom at de tør å satse på nytenkning, både på dette og på andre prosjekter vi har sammen, fortsetter Truls Opsøen og Svein Ove Alvestad

Tore Haukås i Linga er fornøyd med å få Nova-flåten på plass.

- Samarbeidet med Steinsvik har vært inspirerende, og vi er meget fornøyde med både prosjektavdelingens arbeid underveis og sluttresultatet. Vi i Lingalaks ønsker å bidra til utviklingen i havbruksnæringen og samarbeider med Steinsvik om flere spennende prosjekter, blant annet med vanntransport av fôret fra flåte til merd, sier Tore Haukås.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078