23948sdkhjf
>

Havbruksleverandør sier opp 40

Steinsvik AS i Tysvær leverer ulike system til oppdrettsanlegg og akvakultur. Nå mister 40 av de 95 ansatte jobben.

Les også: Dansk jernstøperi må si opp 120 ansatte

Det er Haugesunds Avis som skriver dette. Oppsigelsene vil tre i kraft fra 22. juli, og med denne nedbemanningen vil Steinsvik AS spare om lag 30 millioner kroner. De siste årene har bedriften, som er en del av ScaleAQ-gruppen, fått flere bein å stå på, og har levert og produsert både for olje- og gass-næringen, flymotorer og oppdrettsnæringen. Nå skal bedriften spisses mer mot sistnevnte næring.

– Vi optimaliserer driften vår inn mot framtiden og vi må derfor redusere i antall stillinger, uttaler HR-sjef Carina Ringen til Haugesunds Avis.

Oppsigelsene medfører at produksjonen flyttes enten til Vietnam eller andre egnede lokasjoner, skriver avisa.

Bedriften opplyser at oppdrettsnæringen er presset på marginer og at omsetningen har gått noe ned på fler av selskapets kapitalsterke produkter, men at de får nye kontrakter hver uke. Oppsigelsene må til for å bygge seg inn «mot framtiden», som det heter.

Les også: Sier opp – og investerer for millioner

OPPSIGELSER: 40 av 95 ansatte ved Steinsvik AS i Tysvær mister jobben i juli. FOTO: STEINSVIK

For de ansatte kom ikke beskjeden helt uventet. Flere har vært permittert en stund. Steinsvik, som har kontorer i 11 land, opplyser til lokalavisa at de som blir oppsagt blir tilbudt et omstillingsprogram. Videre skal bedriften satse mer internasjonalt, og planen er å bygge opp et bedre ingeniørmiljø som skal ledes fra Tysvær.

Det er også foretatt endringer og nedskjæringer ved kontorene i andre land. Steinsvik har for eksempel 230 ansatte i Vietnam og 15 ansatte i Chile. Selskapet har også kontorer i Storbritannia og Canada.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.063