23948sdkhjf

Nytt om navn: Ny sjef for FoU i Havyard

Kristian Steinsvik tar roret i den nye FoU-satsingen i Havyard.
Kristian Steinsvik er sivilingeniør fra NTNU med hydrodynamikk som fagfelt og har bakgrunn både som forsker i Marintek som er en del av Sintef og har som ingeniør i Det Norske Veritas vært involvert i forskningsarbeid der. Nå gleder han seg til å være med å løfte forsknings- og utviklingsarbeidet i Havyard gjennom samordning av utviklingsarbeidet i konsernet. Det opplyser Havyard i en pressemelding.

Havyard Group har kompetanse på alle områder innen skipsteknologi, fra skipsdesign via skipsutstyr og systemer til bygging av skip.

- Vi driver allerede med mye utviklingsarbeid i det daglige arbeidet, men nå skal vi samle utviklerne i en felles gruppe slik at vi både får tenke tverrfaglig og mer langsiktig. I gruppen får vi nyte godt av hverandre sin kunnskap og ideer, sier Steinsvik.

Kristian skal både være ansvarlig for retning og struktur på utviklingsarbeidet i tillegg til at han skal bidra som fagspesialist på prosjekt.

Gevinst på flere områder

Steinsvik ser for seg flere gevinster av satsingen.

- Man vil få effekt bare ved at flere forretningsområder og flere fagdisipliner setter seg sammen og utveksler kunnskap og ideer. Så går vi videre med prosjektene som vi alt nå er klare til å begynne på.
- Og så vil vi også legge til rette for at en kan jobbe mer langsiktig.

Den nye lederen for FoU-satsingen er opptatt av at FoU ikke bare skal handle om produkt.

- Vi må også se på tjenester og verktøy. Det kan være beregningsverktøy som gjør at man jobber mange ganger raskere, eller utvikle tjenester internt som man tidligere har måtte leie inn.

Ved å samle utviklingsarbeidet i en gruppe, kan man også i enda større grad legge til rette for bruk av spesialister og kanskje utvikle arbeidsplasser man tidligere ikke har hatt i området, skriver Havyard.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078