23948sdkhjf

Rec stenger ned produksjonen

Kan få konsekvenser for arbeidsplasser.
Grunnet handelskrigen mellom USA og Kina velger Rec Silicon å stenge ned silisiumproduksjonen i Moses Lake, Washington fra februar til juni, avhengig av handelssituasjonen.

Konflikten mellom landene resulterte i at Rec, med sin amerikanske produksjon, var utestengt fra det kinesiske markedet.

- Dette disktures kontinuerlig på toppnivå i Kina og USA. Akkurat nå er det en stopp på en uke eller to grunnet kinesisk nyttår. Så det er veldig lite mer jeg kan si, annet enn at det blir en hyggelig overraskelse dersom det går gjennom, sier styreleder Jens Ulltveit-Moe til E24.

På spørsmål fra E24 om det har vært fortærende at prosessen har tatt så lang tid, svarer Ulltveit-Moe bekreftende, og legger til at han håper det selskapet nå har gjort kanskje kan akselerere prosessen.

Under produksjonsstansen skal de ansatte gjennomføre periodisert vedlikeholdsarbeid på anlegget. Likevel, i forbindelse med fjorårets tredjekvartalsrapportering ble det, i følge E24, meldt om en bemanningsreduksjon fra 720 til 675. Dersom en løsning ikke kommer på bordet kan 400 av de opprinnelig 720 arbeidsplassene forsvinne.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064