23948sdkhjf

Får ikke hjelp fra krisepakka

65 ansatte ved solcellefabrikken Norwegian Crystals er delvis permitterte, bedriften sliter som følge av koronapandemien. Men hjørnesteinsbedriften i Glomfjord omfattes ikke av regjeringens krisepakke.

Årsaken til at fabrikken i Glomfjord i Meløy kommune ikke får midler fra krisepakka er at selskapet i fjor var gjennom en stor omstilling som ga dårlig omsetning. Dermed oppfylles de ikke vilkårene i krisehjelp-pakka.

Det er NRK som skriver dette. 65 ansatte er delvis permitterte. Årsaken er at de ikke kan være fullt bemannet grunnet frykt for smitte av koronaviruset. Det betyr færre på hvert skift, og dette har igjen ført til at de nå produserer 20 prosent av normal drift, ifølge NRK. Dette igjen føre til at de ikke tjener nok penger til å dekke alle utgiftene.

Alt dette til tross for at ordretilgangen er god.

– Det er en veldig vanskelig situasjon. Vi er jo preget av det som skjer rundt oss og vi ønsker jo at fabrikken skal fortsette å drive. – Men vi trenger økonomisk hjelp til vi kommer tilbake i normal drift. Det forteller assisterende fabrikksjef, Odd Sandbakken.

HØYKVALITET: Norwegian Crystals i Glomfjord produserer høykvalitets-monokrystallinske PV-blokker, wafere og moduler. FOTO: NORWEGIAN CRYSTALS

Han kan fortelle til NRK at det er stor etterspørsel etter produktet. Han sier at hele produksjonen er utsolgt for 2020, og halve kapasiteten for 2021.

Norwegian Crystals oppsto i kjølvannet av Renewable Energy Corporation – bedre kjent som REC – som produserte solceller fram til 2011. To år senere gjenopptok Norwegain Crystals produksjonen av silisiumsprodukter i samme lokaler.

Siden bedriften faller mellom to stoler når det gjelder krisehjelp, opplyser hovedtillitsvalgt til NRK at stemningen blant de ansatte er dårlig. Dette til tross for at det er tredje gang de ansatte er gjennom permitteringer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127