23948sdkhjf

Rolls-Royce Marine skal levere hybridanlegg

Det tredje nye multifunksjonsfartøy til Kystverket skal utstyres med hybridanlegg
Kystverket Rederi og Rolls Royce Marine AS signerte i går, 22. desember, en kontrakt om levering av hybridanlegg til OV "Bøkfjord". Det nye multifunksjonsfartøyet er under bygging hos Hvide Sande Shipyard i Danmark, og er planlagt levert sommeren 2016.

– Dette er et tidsmessig og framtidsrettet miljøtiltak som vil være med på å oppfylle rederiet sin del av den ambisiøse klima- og miljøstrategien til Kystverket, poengterer kystdirektør Kirsti L. Slotsvik.

Frode Vik, som er Area Sales Manager i Rolls-Royce Marine AS, forteller at selskapet har kjørt en test med et tilsvarende oppsett på et fartøy som et større norsk rederi eier.

– Der har vi overvåket systemet online i cirka et halvt år, og resultatene er veldig gode. Vi føler oss sikre på at Kystverket med dette får en god løsning som vil tjene dem godt, fastslår Vik.

Hybridiseringen av OV «Bøkfjord» består av en batteripakke på 850 kW som er fullt integrert i drifts- og automasjonssystemet til fartøyet. Batteriene blir ladet under drift samtidig som de hjelper til og tar belastningstoppene på de andre generatorsettene. På den måten unngår en å starte en ekstra motor når fartøyet for eksempel arbeider i dynamisk posisjonering. Batteripakken er også dimensjonert slik at fartøyet kan ligge til kai over natten uten bruk av havnegenerator.

– Å utstyre OV "Bøkfjord" med et slikt hybridanlegg har mange positive sider. Basert på driftsmønster kan vi spare inntil 25 prosent drivstoff. Det gir langt mindre lokal forurensning av støy og klimagasser, og en bedre virkningsgrad på generatorer i drift medfører dessuten reduserte vedlikeholdskostnader, forteller daglig leder i Kystverket Rederi Alf Arne Borgund.

– Tilgjengeligheten på landstrøm er i dag et problem grunnet kapasitet og vårt operasjonsområde. Ved behov vil OV "Bøkfjord" kunne ta landstrøm for vedlikeholdslading fra de fleste kaianleggene langs kysten, sier Kurt-Ivar Gram Franck, som er teknisk sjef i Kystverket Rederi.


Foto: Olav Helge Matvik/Kystverket
Kystdirektør Kirsti L. Slotsvik og Area Sales Manager Frode Vik i Rolls-Royce Marine AS signerer avtalen om hybridløsning på OV "Bøkfjord".

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094