23948sdkhjf

Skipsteknisk designer Sveriges nye fiskeriforskningsskip

Skipsteknisk er tildelt designoppdraget på nytt fiskeriforskningsskip til Sveriges Landbruksuniversitet.
Designoppdraget ble vunnet gjennom et internasjonalt anbud, og kontrakten ble signert i Uppsala i går. Det skriver Skipsteknisk i en melding.

Oppdraget innebærer design og utvikling av et fiskeriforskningsfartøy, samt teknisk oppfølging under bygging av skipet. Fiskeriforskningsskip er et av hovedsatsning- sområdene til Skipsteknisk, og kontrakten ansees derfor som svært strategisk viktig i tillegg til at den sikrer arbeid i en periode der andre segmenter har lav aktivitet. Arbeidet med utvikling av det nye fartøyet vil starte opp omgående på nyåret, og pågå i første omgang frem til høsten 2016.

I samme periode vil forberedelser til internasjonalt verftsanbud bli gjennomført, og Sveriges Landbruksuniversitets plan er å signere kontrakten med verft innen utløpet av 2016.

Funksjonskravene til fartøyet som skal utvikles sammenfaller på mange områder med kravene til nye «Dr. Fridtjof Nansen» som Havforskningsinstituttet i Bergen for tiden har under bygging i Spania. Også dette fartøyet er utviklet av Skipsteknisk AS, og de samme strenge kravene til for eksempel lav undervannsstøy skal legges til grunn for Sveriges Landbruksuniversitets fartøy.Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109