23948sdkhjf

FMC Technologies med mer effektivt pumpesystem

Pumpesystemet til FMC Technologies skal bidra til mer effektiv utvinning av olje og gass i dypere og tøffere farvann.
Dagens høye utviklingskostnader og fallende oljepris fører til et skiftende fokus der nye prosjekter blir satt på vent og eksisterende prosjekter løftet frem. Dermed blir det behov for teknologi som kan bistå felt med lavere produksjonsvekst og bidra til god avkastning gjennom økt utvinning, skriver FMC Technologies i en pressemelding.

- Subseapumper er en av de viktigste bidragsyterne for økt utvinning. Vår pumpeteknologi bidrar til å hente ut merverdi fra feltene ved å redusere trykket i brønnhode og derav oppnå en høyere produksjonsrate. Dette bidrar til økt produksjon, levetid og derfor også økt utvinningsgrad, forteller Ove Fritz Jahnsen, som jobber med subseaprosessering i FMC Technologies.

Syv års samarbeid
I syv år har FMC Technologies samarbeidet med Sulzer for å utvikle et kraftig, svært effektivt og pålitelig flerfase pumpesystem. Dette for å nå visjonen om å skape et fullverdig prosesseringssystem på havbunnen.

Prosesserings- og pumpesystemer spiller en viktig rolle i arbeidet med å øke utvinningen av olje og gass. Felt med store oljeforekomster som ikke beveger seg fremover på grunn av strømninger eller lavt trykk kan tømmes i ytterligere grad. Et flerfase pumpesystem gir nemlig en ekstra dytt på brønnstrømmen.

Høyere effektivitet
På felt som Tordis, hvor pumpesystemet er en del av et fullverdig prosesseringssystem, var målet å øke utvinningsgraden fra 49 til 55 prosent. Dette er 15 prosent mer enn den gjennomsnittlige utvinningsgraden for offshoreutbygninger. Andre applikasjoner kan vise til enda høyere utvinningsgrad, er meldingen fra FMC Technologies.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062