23948sdkhjf

FMC technologies, Technip samt Aker Solutions vinner kontrakter på nytt oljefelt

Statoil tildeler i dag en EPCI-kontrakt til FMC Technologies og Technip Norge samt en topside-kontrakt til Aker Solutions
EPCI-kontrakten til FMC Technologies og Technip inkluderer bunnramme, manifold, ventiltrær, kompletteringssystem, brønnhoder, rørledninger, stigerør, kontrollsystem, kontrollkabel og marine operasjoner.

– Statoil har sammen med partnerne og leverandører jobbet godt sammen for å redusere kostnadene for Trestakk-utbyggingen. Vi leverte en Plan for utbygging og drift til myndighetene 1. november, og det er gledelig at vi allerede nå kan sette ut kontrakter til FMC Technologies, Technip og Aker Solutions. Utbyggingen av Trestakk er viktig for å opprettholde aktiviteten på norsk sokkel, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Aker Solutions i Trondheim tildeles kontrakten for topside-arbeidet på Åsgard. Produksjonsskipet Åsgard A skal modifiseres for å ta imot olje og gass fra Trestakk-feltet. Arbeidet består i hovedsak av rørarbeid for å koble brønnstrømmen til skipet, samt oppgradering av målesystemer. Kontrakten signeres i Trondheim i dag.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047