23948sdkhjf

Kværner får Johan Sverdrup-understellet

Kværner signerer den endelige kontrakten for levering av stålunderstellet til boreplattformen på Johan Sverdrup-feltet.
Den 26. juni 2014 inngikk Kværner en intensjonsavtale for stålunderstellene til stigerørsplattformen og til boreplattformen til Johan Sverdrup. I går ble kontrakten endelig signert, melder Kværner.

- Kværner er kjent i bransjen for alltid å levere krevende prosjekter til avtalt tid og kvalitet. Med de to kontraktene på leveranse av stålunderstell til Johan Sverdrup i ordreboka har Kværner Verdal et solid og forutsigbart fundament som basis for kontinuerlig forbedring og langsiktig planlegging rundt videre utvikling av Kværner i Verdal, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Understellet til boreplattformen skal etter planen leveres våren 2018. Ingeniørarbeidet har allerede startet ved Kværners kontorer i Oslo. Kværner Verdal er kontraktspart, og prosjektledelsen vil være lokalisert ved selskapets spesialiserte anlegg for bygging av stålunderstell i Verdal i Midt-Norge hvor fabrikasjonen vil foregå. Prefabrikasjon starter sommeren 2016, og sammenstilling vil finne sted fra våren 2017.

Ved toppbemanning vil om lag 250 Kværner-ansatte arbeide med understellet til boreplattformen. Sammen med leveransen av understellet til stigerørsplattformen vil rundt 500 Kværner-ansatte jobbe mens disse to oppdragene er på det mest hektiske. I tillegg forventes det at de to leveransene som ringvirkning vil skape arbeid for ytterligere 1 500 personer hos Kværners underleverandører og hos regionens tjenesteytere i privat og offentlig sektor.

Dette er nummer 45 i en serie av stålunderstell fra Kværner i løpet av de siste 45 årene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08