23948sdkhjf

Harding leverer Johan Sverdrup-livbåtene

Statoil har tildelt Harding prestisjekontrakten på levering av de ni frittfall-livbåtene som trengs i fase 1 av Johan Sverdrup-utbyggingen i Nordsjøen.
Kontrakten omfatter ni FF1200-livbåter med ni tilhørende LA 1200 SU-daviter, og utgjør en relativt stor ordre i Harding-målestokk. De ni livrednings-systemene skal leveres i løpet av 2017, og skal da installeres på hotellplattformen til Johan Sverdrup.

Både livbåter og davitsystem er utviklet av Harding i Norge. Livbåtene vil bli bygget i Norge, mens davitene skal sammenstilles på en av Harding sine lokasjoner i utlandet, melder Harding.

Direktør Styrk Bekkenes sier Harding setter stor pris på kontrakten.

- Johan Sverdrup-leveransen har vært en av få store kontrakter til nye olje- og gassutbygginger i Norge vi har kunnet konkurrere om den siste tiden, og vi har vært gjennom en svært tøff og krevende anbudsprosess - preget av stort fokus på kostnader og tekniske løsninger. Ved å vinne anbudet, viser vi at Harding kan levere kvalitet til rett pris og tid - også i tøffe tider, sier direktøren.

- Det er klart at denne kontrakten betyr mye for Harding i Norge og sysselsetingen vår her.

Han vedgår at også Harding har fått kjenne på konsekvensene av fallet i oljeprisen og lavere investeringsnivå i olje- og gassindustrien.

- Vi har møtt denne utfordringen med en omfattende omstillingsprosess, der vi har jobbet med å redusere kostnader for å opprettholde konkurranseevnen vår. Leveransen til Johan Sverdrup viser at vi i stor grad har lykkes med dette arbeidet, mener Bekkenes.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125