23948sdkhjf

Nybyggingskontrakt til Aas Mek. Verksted

Båtverftet i Møre og Romsdal inngår nybyggingskontrakt med rederiet Marine Supply i Tromsø
Kontrakten gjelder en 28 meter arbeids- og slepebåt for service innen oppdrettsnæringen, og Aas Mek. Verksted opplyser at arbeids- og slepebåten er et nytt konsept fra verftet med et nyutviklet design av type AAS 28 WB.

- Vi fra verftets side ser på denne kontrakten som meget interessant og som en mulighet for å kunne tilby og videreutvikle et nytt type fartøy innen oppdrettsnæringen i tillegg til våre brønnbåt design som vi har jobbet med i mange år, skriver Aas Mek. Verksted i en melding.

Levering er avtalt til april 2016 og skroget vil bli bygget i Øst-Europa for så å bli tauet til Vestnes for utrustning.

Viser frem det nye design på Aqua Nor
Aas Mek. Verksted presenterer en modell av det nye designet, på Aqua Nor messen i Trondheim som begynner neste uke. Her vil verftet også presentere sitt nye brønnbåt design, AAS 3602 STDE, som man har under bygging for Bømlo Brønnbåtservice.

Servicefartøyet har en lengde på 28 m, en bredde på 11.2 m og innredning for 6 personer, der alle lugarer er plassert over hoveddekk.

Fartøyet har et fritt dekksareal på 170 m2, med plass til 6 stk 20 fots containere for avlusing, utstyr for arbeid med fortøyninger og nøter, lastetanker for flytende eller tørr last i 3 tanker på totalt 150 m3, stor krankapasitet, slepe og fortøyningsvinsjer, hydraulisk «haikjeft», taue pinner, platelås, stor hekkrull, nokker, hjelpevinsjer m.m.

Fartøyet vil også bli utstyrt med ROV og DP (Dynamisk posisjonssystem) for bruk ved arbeid med fortøyninger, inspeksjoner o.l., samt godkjent som slepebåt for å kunne utføre den type oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079